Αντικατάσταση Σκληρού Δίσκου σε iMac

  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ HDD 500GB
    Απο 70€
    Τιμή Επισκευής χωρίς ΦΠΑ:


  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ SSD 120GB
    Απο 70€
    Τιμή Επισκευής με ΦΠΑ:


  • 30-60 λεπτά
    Χρόνος Επισκευής:

*Η τιμή δεν περιλαμβάνει το κόστος ανταλλακτικού

Ο σκληρός δίσκος είναι ένα από τα πιο κεντρικά σημεία ενός υπολογιστή. Εκεί είναι αποθηκευμένες όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, καθώς και το λειτουργικό και τα προγράμματα του. Πέρα από τη συνολική μνήμη του συστήματος σας, ο σκληρός δίσκος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την ταχύτητα του συστήματος.

Σε γενικές γραμμές, 3 είναι οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να σας οδηγήσουν να αλλάξετε τον σκληρό σας δίσκο.

  1. Βλάβη. Ο παλιός σας δίσκος δυσλειτουργεί ή δεν ανοίγει καν.  Η βλάβη σε ένα δίσκο είναι κάτι το κοινό ( ειδικά σε δίσκους HDD) καθώς έχουν μέσο όρο ζωής αρκετά μικρότερο από τα υπόλοιπα μέρη ενός υπολογιστή (Συνήθως 5 έτη). Αν ο δίσκος λειτουργεί θα κάνουμε διαγνωστικούς ελέγχους, και θα σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του και για το πόσο άμεσα ή όχι πρέπει να αντικατασταθεί.
  2. Ταχύτητα. Αν έχετε δίσκο με μηχανικά μέρη ( HDD ) ενδεχόμενη αντικατάσταση του με Solid State (SSD) θα είναι μια ιδανική αναβάθμιση για το σύστημα σας. Πέρα από την αύξηση στην ταχύτητα, που θα παρατηρήσετε κατά το φόρτωμα ή την αποθήκευση των αρχείων και του λειτουργικού, οι δίσκοι αυτοί θεωρούνται και αρκετά πιο ανθεκτικοί.
  3. Χωρητικότητα. Αν έχετε ανάγκη από περισσότερο χώρο στο iMac σας, μια αντικατάσταση θα σας δώσει τη λύση.

Πως θα καταλάβετε ότι ο σκληρός έχει πρόβλημα:

  • Κάνει θόρυβο κατά τη λειτουργία του.
  • Δεν εμφανίζεται στο λειτουργικό.
  • Αργεί να ανοίξει, μετακινήσει, αποθηκεύσει αρχεία.
  • Εξαφανίζονται αρχεία ή δεν ανοίγουν καθόλου.
  • Καθυστερεί να ξεκινήσει ή να ανοίξει εφαρμογές.

Tip: Ένας σκληρός HDD λόγω των κινούμενων μηχανικών μερών του, φθείρεται με τον χρόνο. Για την συντήρηση αλλά και για την καλύτερη απόδοση και λειτουργία του, σας προτείνουμε να αφήνετε το 10 με  15% του χώρου του πάντα καθαρό, καθώς και να κάνετε defragment, όταν το φραγμένο μέρος ξεπερνάει το 20%.

Εγκατάσταση Λειτουργικού / Back up & Restore

To iMac σας διαθέτει μόνο ένα σκληρό δίσκο και έτσι μετά την αλλαγή του, θα πρέπει να εγκατασταθεί το λειτουργικό στο σύστημα, εκ νέου. Αν χρειάζεστε τις προηγούμενες σας ρυθμίσεις, έγγραφα, e-mail κλπ από τον παλαιότερο σκληρό μπορείτε να μας ενημερώσετε , ώστε να κάνουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (Backup) για εσάς και να βάλουμε τα πάντα στη θέση τους μετά το τέλος της διαδικασίας.

Για να μάθετε περισσότερα, κάντε κλικ εδώ:
Εγκατάσταση Mac OS & Αντίγραφο ασφαλείας σε iMac
Εγκατάσταση Windows & Αντίγραφο ασφαλείας σε iMac

Πριν από την αντικατάσταση:

Αν ο σκληρός σας δίσκος λειτουργεί, μπορεί να γίνει έλεγχος, με τα κατάλληλα διαγνωστικά , για να σας ενημερώσουμε για την ακριβή κατάσταση του.
Στην περίπτωση αντικατάστασης του, το έμπειρο προσωπικό μας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον νέο σας δίσκο, δίνοντας σας ότι πληροφορίες χρειάζεστε.
Επίσης θα ενημερωθείτε για το κόστος και των υπολοίπων εργασιών, που πιθανά έχετε ανάγκη.