Αντικατάσταση Σκληρού Δίσκου σε Macbook

  • 20€
    Τιμή Επισκευής χωρίς ΦΠΑ:
  • 25€
    Τιμή Επισκευής με ΦΠΑ:
  • 30-60 λεπτά

    Χρόνος Επισκευής:

*Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος ανταλλακτικού

Ο σκληρός δίσκος είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός macbook. Εκεί υπάρχουν και από εκεί διαβάζονται όλα τα προγράμματα και τα αρχεία σας. Ο σκληρός δίσκος καθορίζει τη συνολική χωρητικότητα του συστήματος, αλλά παίζει και μεγάλο ρόλο στην ταχύτητα του.

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που μπορεί να θέλετε να αλλάξετε τον σκληρό σας δίσκο.

  1. Βλάβη. Η πιο συχνή αιτία αντικατάστασης είναι ο παλιός δίσκος να δυσλειτουργεί ή να μην ανταποκρίνεται καθόλου. Οι τεχνικοί μας θα πραγματοποιήσουν διαγνωστικούς ελέγχους, και θα σας ενημερώσουν εφόσον ο σκληρός χρήζει αντικατάστασης
  2. Ταχύτητα. Αν ο δίσκος σας είναι HDD, ίσως η καλύτερη αναβάθμιση για το macbook σας είναι, να τον αλλάξετε με έναν SSD (Solid State Disk). Η αυξηση στην ταχύτητα, ειδικά κατα την εκκίνηση και μεταφοράς δεδομένων, είναι πραγματικά απίστευτη. Επίσης αυξάνεται η αξιοπιστία του δίσκου, καθώς ο SSD δεν διαθέτει μηχανικά μέρη, και χαλάει αρκετά πιο δύσκολα.
  3. Χωρητικότητα. Αν ο παλιός σας δίσκος έχει γεμίσει, η λύση είναι η αντικατάσταση του, με έναν μεγαλύτερο.

Συμπτώματα Βλάβης:

  • Δεν είναι καθόλου ορατός στο σύστημα.
  • Καθυστερεί κατά το άνοιγμα – αποθήκευση αρχείων.
  • Αρχεία που δεν μπορούμε να τα ανοίξουμε.
  • Αργεί κατά την εκκίνηση ή κατά το άνοιγμα προγραμμάτων.
  • Κάνει θόρυβο.

Ένας δίσκος HDD λόγω της κατασκευής του είναι φυσιολογικό να φθείρεται με τον καιρό. Για να μεγαλώσετε την διάρκεια ζωής του, αλλά και για τρέχει πάντα στη μέγιστη ταχύτητα ενδείκνυται να αφήνουμε άδειο το 15% του χώρου του καθώς και να γίνεται ανασυγκρότηση (defragment) του, όταν το ποσοστό του φραγμένου κομματιού περνάει το 20%.

Εγκατάσταση Λειτουργικού – Αντίγραφο ασφαλείας και επαναφορά (Backup – Restore)

Καθώς σε όλα τα laptop περιέχεται ένας μόνο σκληρός δίσκος, κατά την αντικατάσταση του θα εξαφανιστεί το λειτουργικό και τα προγράμματα σας, καθώς και όλα τα αρχεία και ρυθμίσεις σας.

Αν το χρειάζεστε, μπορούμε να αναλάβουμε εμείς την εγκατάσταση νέου λειτουργικού και των προγραμμάτων σας, αφού μας ενημερώσετε για τις ανάγκες σας. Για τα αρχεία σας μπορούμε να αναλάβουμε τη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας (backup) και την επανατοποθέτηση τους στο σύστημα, μετά το πέρας της εργασίας.

Για να ενημερωθείτε για τις παραπάνω υπηρεσίες κάντε κλικ εδώ:
Εγκατάσταση Mac OS & Αντίγραφο ασφαλείας σε Macbook
Εγκατάσταση Windows & Αντίγραφο ασφαλείας σε Macbook

Διαδικασία Επισκευής

Ο δίσκος σας θα ελεγχθεί με τα κατάλληλα διαγνωστικά, και θα ενημερωθείτε για την ακριβής κατάσταση του. Οι τεχνικοί μας θα σας ενημερώσουν επίσης για τις επιλογές που έχετε με την αγορά του νέου σας δίσκου, καθώς και το συνολικό κόστος της επισκευής. Αναλυτικά θα ενημερωθείτε για:

  • Κόστος σκληρών δίσκων σε διαφορετικές χωρητικότητες.
  • Κόστος σκληρών δίσκων με διαφορετικές ταχύτητες
  • Κόστος εγκατάστασης λειτουργικού και backup/restore.