Αντικατάσταση Σκληρού Δίσκου σε laptop

  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ HDD 500GB
    Απο 70€
    Τιμή Επισκευής χωρίς ΦΠΑ:


  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ SSD 120GB
    Απο 70€
    Τιμή Επισκευής με ΦΠΑ:


  • 30-60 λεπτά
    Χρόνος Επισκευής:

Τιμές εργασίας χωρίς backup
Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος ανταλλακτικού

Ο σκληρός δίσκος είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα του υπολογιστή σας. Εκεί αποθηκεύεται το λειτουργικό σύστημα, τα προγράμματα και όλα σας τα δεδομένα. Χωρίς αυτόν το σύστημά σας είναι αδύνατο να εκκινήσει.

Υπάρχουν 3 λόγοι για να αντικαταστήσετε το σκληρό σας δίσκο.

  1. Χωρητικότητα. Αν πλέον τα δεδομένα σας δεν χωράνε στον υπάρχον δίσκο θα πρέπει να προχωρήσετε στην αντικατάστασή του με κάποιον μεγαλύτερης χωρητικότητας.
  2. Ταχύτητα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον απλό μηχανικό σας δίσκο με έναν SSD (Solid State Disk) τελευταίας τεχνολογίας που δεν διαθέτει καθόλου μηχανικά μέρη. Η αύξηση απόδοσης στον τομέα ταχύτητας είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
  3. Να παρουσιάσει βλάβη ο παλιός σας δίσκος και να χρειαστεί αντικατάσταση. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η φθορά ενός HDD είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, καθώς η μέση διάρκεια ζωής ενος δίσκου είναι τα 5 χρόνια. Το έμπειρο προσωπικό μας θα εκτελέσει διαγνωστικούς ελέγχους στον δίσκο σας και θα σας προτείνει μια πιθανή αντικατάσταση αν θεωρηθεί απαραίτητη. Θα είναι καλύτερα να τον αντικαταστήσετε πριν γίνει το κακό ώστε να μην χάσετε τίποτα από τα προσωπικά σας δεδομένα.

Συμπτώματα Βλάβης:

  • Μειωμένη ταχύτητα ανοίγματος ή αποθήκευσης αρχείων.
  • Κατεστραμμένα αρχεία που δεν ανοίγουν.
  • Καθυστέρηση κατά την φόρτωση των windows ή διαφόρων προγραμμάτων.
  • Δεν είναι ορατός στο σύστημα.
  • Έντονος ήχος από τον ίδιο τον δίσκο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η φθορά ενός HDD είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Για να παρατείνετε τη ζωή του αλλά και για να μην καθυστερεί συνίσταται να αφήνετε το 10 με 15% του χώρου του άδειο καθώς και να κάνετε ανασυγκρότηση (defragment) δίσκου όποτε το ποσοστό του fragmented κομματιού ξεπερνάει το 20%. Για κάποιους αυτό μπορεί να μεταφράζετε κάθε 2 μήνες ενώ για κάποιους άλλους κάθε 5 μήνες. Εξαρτάται πάντα από την χρήση.

Εγκατάσταση Windows – Αντίγραφο ασφαλείας και επαναφορά (Backup – Restore)

Όπως είναι αυτονόητο μια αλλαγή σκληρού δίσκου σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκατασταθεί εκ νέου το λειτουργικό σύστημα (Windows – Linux) μαζί με όλους τους οδηγούς (drivers) και τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε. Κατ’ επέκταση θα χάσετε ότι προσωπικά αρχεία και δεδομένα είχε ο προηγούμενος δίσκος και το μηχάνημα θα είναι όπως την πρώτη ημέρα που λειτούργησε.

Αν χρειάζεστε τα δεδομένα σας θα πρέπει ή να τα κρατήσετε εσείς σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο ή να μας ενημερώσετε να κρατήσουμε εμείς ένα αντίγραφο ασφαλείας για εσάς. Μετά την εγκατάσταση των Windows θα επανατοποθετήσουμε το αντίγραφο ασφαλείας στο νέο σας δίσκο σας οπότε δε θα χάσετε τίποτα.

Για να ενημερωθείτε για τις παραπάνω υπηρεσίες κάντε κλίκ εδώ:
Εγκατάσταση Windows & Αντιγραφο ασφαλείας σε Laptop

Διαδικασία Επισκευής

Οι τεχνικοί μας θα ελέγξουν το δίσκο σας, θα εντοπίσουν προβλήματα και θα σας ενημερώσουν για το συνολικό κόστος αντικατάστασης και όλες τις εναλλακτικές λύσεις που ενδεχομένως να έχετε όπως:

  • Τιμές για δίσκους διαφορετικών χωρητικοτήτων.
  • Τιμές για δίσκους διαφορετικών ταχυτήτων.
  • Εγκατάσταση λειτουργικού και επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας.