Αφαίρεση Ιών απο laptop

  • Απο 20€
    Τιμή Επισκευής χωρίς ΦΠΑ:
  • 1-5 ημέρες
    Χρόνος Επισκευής:

Το κακόβουλο λογισμικό είναι η μάστιγα της εποχής μας. Εαν δεν έχετε εγκαταστήσει κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα anti-virus και κάνετε συχνή χρήση του διαδικτύου, είναι πολύ πιθανό το laptop σας να έχει πέσει θύμα κάποιου τέτοιου λογισμικού.

Συμπτώματα βλάβης:

Μια επίθεση ιού, ανάλογα και με τη σχεδίαση του, μπορεί να μην είναι καν εμφανής. Malware που έχουν στόχο την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και passwords σπάνια είναι ορατά στον απλό χρήστη. Άλλοι ιοί έχουν στόχο τη διαφήμιση και είναι αρκετά πιο εύκολο να παρατηρηθούν αλλά δύσκολα αφαιρούνται. Τέλος υπάρχουν ιοί χωρίς κάποια συγκεκριμένη σκοπιμότητα, απλά θέλουν να καταστρέψουν αρχεία ή/και να δεσμεύσουν πόρους του συστήματος σας. Σε γενικές γραμμές αν το laptop έχει προσβληθεί από ιό ή malware θα παρατηρήσετε κάποιο από τα εξής:

  • Μειωμένη απόδοση συστήματος.
  • Κατεστραμμένα ή μολυσμένα αρχεία & δεδομένα, που συνέχεια αυξάνονται.
  • Κλοπή προσωπικών κωδικών και δεδομένων.
  • Διαφημίσεις στον browser που κανονικά δεν εμφανίζονται.
  • Αλλαγή ρυθμίσεων σε λειτουργικό και προγράμματα, χωρίς την παρεμβολή του χρήστη.
  • Διάφορους φακέλους στον σκληρό σας δίσκο χωρίς καν να γνωρίζετε την προέλευσή τους.

Διαδικασία Επισκευής

Η διαδικασία καθαρισμού ενός laptop πρέπει να γίνει σχολαστικά και με αρκετή προσοχή, καθώς αν μείνουν υπολείμματα του ιού, είναι πιθανό αυτός να εξαπλωθεί πάλι οπότε και να πάει χαμένη όλη η αρχική δουλειά.
Στην αρχή θα εντοπίσουμε όλα τα κακόβουλα λογισμικά καθώς και τα αρχεία που έχουν προσβληθεί. Στην συνέχεια αυτά θα αφαιρεθούν και θα αποκαταστήσουμε τις βλάβες που έχουν προκαλέσει σε προγράμματα ή στο ίδιο το σύστημα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μεγάλης καταστροφής υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε συνολική διαγραφή του δίσκου και επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

Αν το έχετε επιλέξει, μετά την αποκατάσταση του laptop, θα σας εγκαταστήσουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα Antivirus, που θα σας προστατέψει από μελλοντικές επιθέσεις. Η εμπειρία και η γνώση μας στο αντικείμενο, θα σας βοηθήσει να διαλέξετε το κατάλληλο και πλέον αξιόπιστο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση ιών & malware είτε αυτό είναι δωρεάν είναι με πληρωμή αδείας.

Αιτίες βλάβης:

Οι περισσότεροι ιοί προσβάλουν το σύστημα μέσω κατεβάσματος αρχείων από το internet (από μη αξιόπιστα site) ή μέσω κάποιου link ή συνημμένου αρχείου σε email. Οι ιοί επίσης μπορούν να μεταδοθούν από PC σε PC, με μέσα αποθήκευσης όπως κάρτες μνήμης ή usb sticks. Σπάνια μπορεί να “φυτευτούν” στο σύστημα από κάποια τρύπα ασφαλείας του δικτύου που χρησιμοποιούμε.