Δε μπορείτε να συνδέσετε το iPhone σας με το Bluetooth;

Δείτε πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα.

Σχεδόν όλα τα αγαπημένα αξεσουάρ που έχω στο iPhone χρησιμοποιούν το Bluetooth για να συνδεθούν. Mε το apple watch, με τα ακουστικά μου, με το hands-free μου κτλ.
Αλλά τι γίνεται όταν το Bluetooth του τηλεφώνου σας πετάει κάποιο σφάλμα και δε μπορεί να κάνει σύνδεση; Διαβάστε μερικά βήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα. Και αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, να θυμάστε ότι στα καταστήματα μας θα βρείτε εξειδικευμένο service για όλα τα iPhone στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Δοκιμάστε το αξεσουάρ σας σε άλλο τηλέφωνο

accessoryΤο πρώτο που πρέπει να δοκιμάστε είναι να διαπιστώσετε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα το ίδιο το αξεσουάρ. Πως θα το κάνετε αυτό; Απλά δοκιμάστε να το συνδέσετε με κάποιο άλλο τηλέφωνο. Αν συνδεθεί σημαίνει ότι κάτι τρέχει με το τηλέφωνό σας.

Κλείστε το Bluetooth / Κάντε επανεκκίνηση

Δοκιμάστε να κλείσετε το Bluetooth μέσα από της ρυθμίσεις και στην συνέχεια επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε προκειμένου να δείτε αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Αν το πρόβλημα δε λύθηκε προχωράμε στο επόμενο βήμα.

"Ξεχάστε" αυτή τη συσκευή

forgetdeviceΑνοίξτε τις ρυθμίσεις και πηγαίνετε στο Bluetooth. Πατήστε το “i” δίπλα από το όνομα της συσκευής στη λίστα συσκευών. Θα σας εμφανίσει ένα κουμπί «Forget this device». Πατήστε το. Τώρα δοκιμάστε να ξανασυνδεθείτε με τη συσκευή σας όπως κάνατε και την πρώτη φορά που τη βάλατε σε λειτουργία.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

resetnetworkΤρίτο βήμα που μπορεί να σας δώσει τη λύση είναι να κάνετε επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Μια «παρενέργεια» αυτού είναι ότι θα διαγράψει από το κινητό σας όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς Wi-Fi.

Για να το κάνετε πλοηγηθείτε στις ρυθμίσεις – Γενικά – Επαναφορά. Εκεί θα βρείτε το επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Θα ας ζητήσει τον κωδικό σας (εάν έχετε βάλει κάποιον).

Το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση. Δείτε αν λύθηκε το πρόβλημα. Αν όχι προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Αντίγραφο ασφαλείας και επαναφορά ως «νέο IPhone»

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν πέτυχε τότε η τελευταία λύση είναι να κάνετε επαναφορά το iPhone σας ως καινούργιο μέσα από το iTunes. Αν δε θέλετε να χάσετε τα δεδομένα σας μπορείτε πρώτα να κρατήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Μετά την επαναφορά και πριν επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας, δοκιμάστε να συνδέσετε την Bluetooth συσκευή σας.

Ελπίζουμε κάποιο από τα παραπάνω να βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος συνδεσιμότητας μεταξύ του iPhone και της Bluetooth συσκευής σας.

Διαβάστε ακόμη: