Άνοιξε το online σύστημα της ΥΠΑ για τις άδειες χρήσης drone

Σε ισχύ τίθεται, από την 1 Ιανουαρίου 2017, ο κανονισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – ΣμηΕΑ, γνωστά ως drones. Πλέον όλοι οι κάτοχοι drone θα πρέπει να καταχωρηθούν στο μητρώο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μέσα από το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.screenshot_uas_frss1

Η εγγραφή των χρηστών είναι απλή, και γίνεται με την σύνδεσή τους στο site της ΥΠΑ με το όνομα χρήστη και το συνθηματικό, που χρησιμοποιεί για την είσοδό του στο Taxis. Με αυτό τον τρόπο ο πολίτης μπορεί να εγγραφεί στο Μητρώο χωρίς να χρειάζεται να έρθει αυτοπροσώπως στα γραφεία της Υπηρεσίας με την ταυτότητά του ή να μεσολαβήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Επίσης, από την πλατφόρμα θα μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη οποιουδήποτε αιτήματός του, να επισυνάπτει δικαιολογητικά , αλλά και να επικοινωνεί online με υπαλλήλους της ΥΠΑ. Παράλληλα, ακόμη και χωρίς εγγραφή στο Μητρώο της ΥΠΑ, οποιοσδήποτε πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται άμεσα με έναν πολύ φιλικό και εύκολο τρόπο (μέσω της γεωγραφικής εφαρμογής “DRONE AWARE”) για τις περιοχές όπου απαγορεύονται πτήσεις drone.

Διαβάστε Ακόμη: