Σου έκλεψαν το κινητό? Δες τι πρέπει να κάνεις …

Δυστυχώς οι συσκευές που βρίσκονται μετά από ενδεχόμενη κλοπή, αποτελούν μόλις το 3% τον περιπτώσεων.
Για αυτό το λόγο, το κείμενο αυτό θα σε βοηθήσει να κινηθείς σωστά έτσι ώστε να το βρεις ή ο δράστης να μην προβεί σε τυχόν περαιτέρω σχετικές ζημιογόνες πράξεις.

theftphoneΚαταρχήν ενημέρωσε τον πάροχό σου, ώστε να κλειδώσει την κάρτα sim για να αποφύγεις τις χρεώσεις από τον δράστη.

Αμέσως μετά ενημέρωσε την αστυνομία για την κλοπή, έτσι ώστε αν βρεθεί να μπορείς να αποδείξεις ότι είναι δικό σου.Locked
Με το αντίγραφο δήλωσης κλοπής που θα παραλάβεις από την αστυνομία, θα ενημερώσεις τον πάροχο, δίνοντας και τον αριθμό IMEI της συσκευής σου, ώστε να μπορέσουν να μπλοκάρουν την λειτουργία της συσκευής .  Αν η συσκευή βρεθεί , με την ίδια διαδικασία μπορεί να ξεμπλοκάριστεί.

Ο αριθμός IMEI συνήθως αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς του τηλεφώνου ή  θα τον βρείτε  κάτω  τη μπαταρία ή στο κουτί του τηλεφώνου. Φυσικά υπάρχει αποθηκευμένη και μέσα σε ειδικό τσιπάκι της πλακέτας της εκάστοτε συσκευής. Για να δούμε τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής μας πληκτρολογούμε *#06# ή μπορούμε να τον δούμε μεσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής.
Τα κινητά που έχουν 2 κάρτες SIM έχουν και δύο ΙΜΕΙ.

Για το iPhone , μπορείτε να εντοπίσετε ή και να κλειδώσετε το κινητό σας απομακρυσμένα , από την σελίδα www.icloud.com. Θα πρέπει όμως να έχετε ενεργοποιήσει το iCloud από πρίν. Τέλος αν το κινητό σου είναι android υπάρχουν εφαρμογες εντοπισμού, κλειδώματος ή απομακρυσμένης βοήθειας που μπορειτε να εγκαταστήσετε από το play store.

Διαβάστε ακόμη: