Οδηγίες της Xiaomi για να βελτιώσετε την απόδοση της συσκευής σας!

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες Smartphone είναι οτι δεν επαρκεί η εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου. Αυτό οφείλεται κυρίως στο λογισμικό της συσκευής που καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και κατά δεύτερον σε πολυάριθμες εφαρμογές που είναι εγκαταστημένες στην συσκευή.

Για την διευκόλυνση των χρηστών συσκευών Xiaomi, η Κινέζικη εταιρεία έδωσε ορισμένα tip σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν κολλήματα με το MIUI. Αρχικά εξήγησε οτι ένα κινητό μπορεί να αρχίσει να κολλάει και να μην είναι ιδιαίτερα γρήγορο όπως ήταν στην αρχή και αυτό οφείλεται στις εφαρμογές που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στην RAM της συσκευής αλλά και στην ROM.

Xiaomi

Για να μπορέσει να κάνει διαχείριση των εφαρμογών, η συσκευή συμπιέζει τα αρχεία ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο. Αυτή η συμπίεση όμως έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη χρήση επεξεργαστή για το άνοιγμά τους. Έτσι ο επεξεργαστής «κουράζεται» περισσότερο και έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα κολλήματα στην λειτουργία της συσκευής. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, η Xiaomi έδωσε οδηγίες για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση της συσκευής σας, ακολουθώντας ορισμένα βήματα μέσα από τις ρυθμίσεις.

Αρχικά θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις Developer Options από τις Ρυθμίσεις > About phone και κάνοντας πολλά συνεχόμενα κλικ στο MIUI version. Στη συνέχεια, θα βρείτε τις developers options στο μενού Additional settings.

Xiaomi Tips

Αν το Xiaomi σας κολλάει, μπορείτε να δοκιμάσετε τη ρύθμιση Memory Optimization στο low ή να την απενεργοποιήσετε (off).

Στη συνέχεια, κάντε μια δοκιμή στη συσκευή και δείτε με ποια από τις 2 επιλογές είναι πιο γρήγορη.

Αν παρόλα αυτά δεν δείτε διαφορά στην απόδοση της συσκευής σας, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα απο τα καταστήματά μας για να σας δώσουν οδηγίες οι έμπειροι τεχνικοί μας!

Διαβάστε Ακόμη: