Πώς να εντοπίσετε το κινητό σας

unnamedΟι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να μας κλαπεί το κινητό ή να το χάσουμε. Τα smartphones με Android και IOS λειτουργικό, έχουν λειτουργίες που μας βοηθάνε να εντοπίσουμε την συσκευή μας μέσω του σήματος GPS. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για το πώς μπορείτε να εντοπίσετε την συσκευή σας.

  • Συσκευές με Android λογισμικό

Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτονται για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία.

  1. Πρέπει η συσκευή σας να είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σας της Google.
  2. Πρέπει η συσκευή σας να συνδέεται στο ίντερνετ.
  3. Πρέπει να είναι ενεργή η επιλογή “Εύρεση του κινητού μου” στις ρυθμίσεις της συσκευής (είναι ενεργή από default).Android-Device-Manager-1024x592

Αφού πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα Android Device Manager και να συνδεθείτε στον λογαριασμό της Google. Στην συνέχεια αυτόματα η σελίδα ξεκινάει να εντοπίζει το κινητό σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι αν έχετε συνδεδεμένες πολλές συσκευές στον λογαριασμό σας, να επιλέξετε την σωστή συσκευή από την λίστα που θα σας εμφανίσει.

Το site της Google για τον εντοπισμό της συσκευής, σας δίνει πολλές επιλογές. Από το να χτυπήσει το κινητό σας για να το εντοπίσετε, μέχρι να διαγράψετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία και από την συσκευή, αλλά και από την κάρτα SD (εάν διαθέτει).

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο laptop εύκαιρο για να πραγματοποιήσετε τις παραπάνω ενέργειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο smartphone μέσω του browser της συσκευής, είτε κατεβάζοντας την εφαρμογή της Google “Διαχείριση συσκευής Android”.

Αν ωστόσο δεν καταφέρετε με τα παραπάνω να εντοπίσετε την συσκευή σας, τότε κάποια από τις προϋποθέσεις δεν πληρείται. Το μόνο που μπορείτε να ελπίζετε είναι να έχει χαθεί το σήμα του ίντερνετ και να προσπαθείτε ανα τακτά χρονικά διαστήματα να το εντοπίσετε. Στην περίπτωση που το κινητό σας έχει κλαπεί, είναι πιθανό ο κλέφτης να έχει αποσυνδέσει την συσκευή από τον λογαριασμό της Google και να μην μπορείτε να την εντοπίσετε, μιας και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ο εντοπισμός.

  • Συσκευές με IOS λογισμικό

Η τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού σε IOS 10, σας δίνει την δυνατότητα να εντοπίζετε την συσκευή σας μέσω του iCloud. how-to-use-find-my-iphone-2Το πιο πιθανό είναι να διαθέτετε λογαριασμό στο iCloud μιας και η Apple σας ζητάει να κατασκευάσετε έναν νέο λογαριασμό όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το smartphone σας. Μπορείτε να το ελέγξετε για επιβεβαίωση στις Ρυθμίσεις>iCloud και να δείτε τον λογαριασμό που έχετε συνδέσει. Το επόμενο βήμα που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε την επιλογή Find My iPhone από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

FindMyFoneΓια να εντοπίσετε την χαμένη συσκευή σας, μπορείτε να το κάνετε είτε από κάποιον υπολογιστή με την σύνδεσή σας στον λογαριασμό σας στο iCloud είτε από κάποιο άλλο κινητό με λογισμικό IOS και την εφαρμογή Find My Phone που θα είναι ήδη εγκαταστημένη σε αυτό (αν διαθέτει λογισμικό IOS 9 και μεταγενέστερο).
Στην περίπτωση που η συσκευή σας έχει κλείσει, δυστυχώς δεν μπορείτε να την εντοπίσετε με κάποιον τρόπο. Η Apple όμως, έχει συμπεριλάβει στις συσκευές της, μια επιλογή που λέγεται Send Last Location, η οποία στέλνει στο iCloud την τοποθεσία της συσκευής πριν απενεργοποιηθεί. Έτσι μπορείτε με την σύνδεσή σας στον λογαριασμό σας, να δείτε που βρισκόταν την τελευταία φορά η συσκευή πριν απενεργοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, αν υποψιαστείτε ότι το smartphone σας έχει κλαπεί, το πιο φρόνιμο θα ήταν να δηλώσετε την κλοπή σε κάποιο αστυνομικό τμήμα καθώς και να δώσετε το IMEI της συσκευής σας (υπάρχει στο κουτί αγοράς), ώστε να βοηθήσετε στην αναγνώρισή της αν εντοπιστεί.