Το Android 8.0 Oreo είναι εδώ!

androido_oreo_3Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τους μήνες που μας πέρασαν, επιβεβαιώθηκαν! Το νέο λογισμικό Android 8.0 έκανε την παρουσίασή του και απέκτησε την ονομασία της γνωστής Αμερικάνικης μάρκας μπισκότων “Oreo”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google συνεργάζεται με εταιρεία τροφίμων καθώς και στο παρελθόν είχε λανσάρει το Android 4.4 με την ονομασία KitKat.

Στο βίντεο λανσαρίσματος του νέου λογισμικού, βλέπουμε το μπισκότο Oreo ντυμένο σαν σουπερήρωα να αποκαλύπτει μερικά χαρακτηριστικά του Android 8.0. Επιγραμματικά μερικά απο αυτά είναι:Android-O-Custom-Cookie_0

  • Βελτιώσεις στα γραφικά
  • Νεο δυναμικό σχεδιασμό εικονιδίων
  • Δυνατότητα απεικόνισης PiP (Picture in Picture) για μεγαλύτερη ευελιξία
  • Υποστήριξη Ambient Display (όπου αυτό είναι εφικτό) προκειμένου να εμφανίζονται ειδοποιήσεις στην οθόνη, ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένη
  • Λειτουργία Autofill μέσω της οποίας η Google θα αναλαμβάνει την εισαγωγή κωδικών (username/password) σε ιστοσελίδες, χρησιμοποιώντας αποθηκευμένα στοιχεία από τον Google λογαριασμό του χρήστη.

Σύμφωνα με την Google, ήδη μεγάλοι κατασκευαστές κινητών (Samsung, Huawei, Sony, HTC, Nokia κ.α.) έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν τα νέα τηλέφωνα που θα λανσάρουν, να δεχτούν το νεο λογισμικό Android 8.0, καθώς και να ετοιμάζουν ενημερώσεις για να αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες συσκευές, ενώ τα είδωλα εγκατάστασης για τα Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL και Pixel C είναι ήδη διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας για τους Android Developers.

Δείτε και την επίσημη σελίδα του Android με την παρουσίαση του Oreo!

Διαβάστε Ακόμη: