Όταν το μόνο που θέλετε είναι ένα τηλέφωνο : Το Light Phone.

lp1Ένα ηχητικό σήμα εδώ, μια δόνηση εκεί, emails που έρχονται με την ταχύτητα του φωτός, τα πλοκάμια των κοινωνικών ΜΜΕ που σε τυλίγουν κάθε λεπτό της ημέρας- αυτή είναι η ζωή με ένα smartphone. Και ναι, κάνουμε και τηλεφωνικές κλήσεις.

Η λύση σε όλα αυτά είναι μια μικρή συσκευή που μας επιτρέπει να είμαστε δίπλα στο τηλέφωνό μας, χωρίς να είμαστε δίπλα του.

Με απλά λόγια το Light Phone δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι ένα κινητό τηλέφωνο που δέχεται και λαμβάνει κλήσεις, τίποτα περισσότερο.
Το Light Phone όμως περιλαμβάνει μερικές καινοτομίες. Μπορείτε να συνδέσετε το smartphone σας με το Light Phone μέσω μιας εφαρμογής για να προωθήσετε τις κλήσεις αν το θέλετε.

Το Light Phone έχει το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και σχεδόν το ίδιο πάχος το οποίο είναι στα 4 χιλιοστά. Δεδομένου οτι πρόκειται για μια συσκευή με περιορισμένες λειτουργίες, ακόμα και με μια μικρή μπαταριά, το φορτίο της κρατάει για περίπου 20 μέρες!!!

Το ζευγάρι των προγραμματιστών lp2που ευθύνονται για την δημιουργία του Light Phone βρέθηκαν σε εκδήλωση της Google στη Νεα Υορκη και ξεκίνησαν αμέσως την παραγωγή του.

Με κάτι παραπάνω από ένα μήνα εξέλιξης, το Light Phone είναι κατά 85% χρηματοδοτούμενο απο το Kickstarter. Για 100€ περίπου, μπορείτε να πάρετε ένα ξεκλείδωτο Light Phone, με μια προπληρωμένη κάρτα SIM η οποία εχει 500 λεπτά χρόνο ομιλίας (η και περισσότερο), έναν φορτιστή micro-usb, και φυσικά την εφαρμογή για να το συνδέσετε με το smartphone σας. Η διάθεση στο εμπόριο αναμένεται όμως να είναι σε περίπου ένα χρόνο.

Υπάρχουν βέβαια παρεμφερή τηλέφωνα που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό πιο οικονομικά, αλλά δεν μπορούν να χωρέσουν στο πορτοφόλι σας, και δεν είναι τόσο απλά οσο το Light Phone που είναι πραγματικά μοναδικό.

Πηγή: PhoneArena

Διαβάστε ακόμη